Så funkar det

Hos oss på Leksaksbiblioteket kan ni leka, pyssla, pussla och delta i events. Bibblan fungerar som en mötesplats där ni kan träffa vänner - och få nya vänner! Det finns tillgång till ett mindre kök och micro om ni vill ta en lunch/fikapaus. Kaffe och klämmis finns till självkostnadspris. Vi utvecklar verksamheten tillsammans med er och tar gärna emot tips på vad som borde köpas in, eventidéer och tankar om utveckling. Tecknar ni medlemskap är det bara att börja låna!

OBS! Under Corona-perioden har vi stängt vår lekyta, men det går fortfarande att låna och lämna! Reservera det ni vill låna på förhand genom att klicka på "vårt utbud" och logga sedan in i databasen.

 

Medlemskap

Såhär blir du medlem: ta med giltig legitimation till oss, välj medlemskapstyp, fyll i en blankett -> börja låna!

Medlemskapet gäller i föreningen Leksaksbiblioteket. Medlemskapen gäller 365 dagar och löper från det att medlemskapet tecknas. Medlemskapet är knutet till en vuxen, men gäller hela familjen. Det går också att lägga till ytterligare vuxna (max 3) som kan göra lån inom samma medlemskap. Ansvaret ligger dock alltid hos den vuxna som medlemskapet är knutet till. Kostnaden/Engagemangsinsatsen blir den samma oavsett hur många barn som finns i familjen.

Betal

Kostar 300 – 500kr (du väljer själv hur mycket du vill betala, vi lägger ingen värdering i beloppet). Beloppet betalas i samband med att medlemskapet tecknas. Betalning sker med Swish: 1232416964.

Engagemang

Medlemmen förbinder sig att engagera sig i verksamheten under medlemsåret. Exempel på engagemang som kan genomföras är; bemanning, affischering, värva nya medlemmar, hjälpa till på evenemang, bidra med kunskap eller anordna egna event. Leksaksbiblioteket kommer att göra förfrågningar via mail när behov av hjälp finns samt lägga upp här på hemsidan. Den som inte har fullföljt sitt engagemang i slutet av medlemsperioden får istället betala för sitt medlemskap.

Prova på

Osäker på om du vill signa upp dig på ett helt år? Då kan du prova på ett medlemskap i 60 dagar för 100kr.

Förskola

Kan också låna hos oss! Kontakta oss om ni är intresserade; hej@leksaksbiblioteket.se

IMG_7023_edited_edited_edited.jpg
 

Låneregler

Allmänt om lån

Vid lån ska antingen medlemskort eller legitimation uppvisas.
Låntagaren ansvarar själv för att leksakerna/artiklarna används på säkert sätt eller ett sätt som de är avsedd för att användas på. Om ej annat anges skall leksakerna endast användas och förvaras inomhus. Leksaksbiblioteket ansvarar ej för eventuella personskador.
Det går att låna 2 artiklar/barn åt gången. Har en två barn kan en således låna 4 artiklar åt gången, dock max 6 artiklar åt gången även om du har fler än tre barn.

Låneperiod

Låneperioden är 4 veckor (28 dagar). Du kan själv förlänga lån i max 28 dagar från dagen du förlänger (alltså inte från dagen för återlämning), om inte artiklarna är reserverade av annan medlem. Förlängning sker i utbudskatalogen under ert lån eller via mail till hej@leksaksbiblioteket.se

Låntagaren ansvarar för att återlämna de lånade artiklarna i tid.

Kalaspaket

I kalaspaketet plockar ni ihop 5 artiklar ur sortimentet som lånas i en vecka (7 dagar). Ett tips är att reservera kalasgrejor för att vara säker på att de finns tillgängliga! 👇🏽

Kalas.JPG
 

Reservera

Är ni ännu inte medlemmar men vill bli, och samtidigt reservera leksaker inför ert första besök? Maila oss serienummer på de artiklar ni vill reservera och när ni vill hämta dem så löser vi det!

Om du är medlem kan du reservera själv via vår utbudskatalog. Tänk på att reservationen måste göras senast dagen innan upphämtning.

Gör så här:

  • Gå till "Vårt utbud/logga in" och logga in. Har du inget lösenord, tryck på ”I forgot my password”.

  • Kika runt bland sakerna eller sök på specifika saker.

  • Klicka på det du vill reservera.

  • Klicka på låna/reservera. Välj upphämtningsdag. Systemet väljer automatiskt en låneperiod (28 dagar). Vill ni reservera mer än en sak söker ni nu upp nästa och gör som med föregående artikel.

  • När ni är nöjd med varukorgen Klicka på ”Reservera”. Ni ska nu se en orange ruta där det står "Reserverad" samt få ett konfirmationsmail till den mail ni registrerat hos oss. Om ni inte ser orange ruta eller får mail, har något gått snett, kontakta oss då på hej@leksaksbiblioteket.se

När ni reserverat önskade artiklar får ni ett konfirmationsmail där upphämtningsdatum står. Ni ansvarar själva för att hämta upp reservationer. Vi håller dem i 3 dagar, sedan avbokar vi reservationen om den ej hämtats. Låneperioden räknas från upphämtningsdag såsom det står i ert konfirmationsmail oavsett när den hämtas upp hos oss. Vi hör endast av oss i de fall något problem uppstår med er reservation.

 

Rengöring innan återlämning

Att våra leksaker och baby-/barnartiklar är rena är superviktigt för att fler ska vilja låna från oss. Det är också viktigt för att motverka att förkylningar och andra virus sprids. Innan återlämning ansvarar låntagaren för att den återlämnade artikeln är ordentligt rengjord och helt torr vid återlämningstillfället. Vid återlämningen kontrolleras också att artikeln är ren. Nedan följer riktlinjer för rengöring. Observera att dessa är generella. Om du känner dig osäker på hur du ska rengöra en viss artikel, prata med oss.

Pussel och spel

Torka av de olika delarna med en fuktig trasa vid behov. Se till att de är helt torra innan de läggs tillbaka i förpackning och återlämnas till oss.

Trä

Trä tål inte för mycket väta. Rengör därför med fuktig trasa och se till att de torkas väl innan de läggs tillbaka i förpackning och lämnas tillbaka till oss. Detta gäller även PlantToys-leksaker av PlanWood.

rengo%CC%88ring%20%2B%20pussel%20tra%CC%88_edited.jpg
 

Textilier

Tvätta i maskin enligt tvättlappen på artikeln. Använd parfymfritt tvättmedel.

Bärselar och sjalar

Tvätta i maskin enligt tvättlappen på artikeln. Har du ett barn som gillar att gnaga på selens remmar, vänligen använd särskilda bitskydd, handdukar eller liknande. Vid tvätt, använd parfymfritt tvättmedel.

Textil sjalar.jpg
 

Plast

Plastleksaker så som Lego, Duplo och PlusPlus kan diskas med vanligt diskmedel för hand, alternativt i diskmaskin. Vid maskindisk, rekommenderas att lägga bitarna i tvättpåse.  Fordon, lekhus, figurer och annat i plast diskas för hand.

Uteleksaker

Se till att de inte är sandiga, leriga eller blöta. Om de är tydligt smutsiga, duscha av dem  och torka noga innan återlämning.

plast utelek.jpg
 

Gåvokort

Ge bort ett medlemskap - Garanterat en gåva barnen inte tröttnar på!

Gåvokortet kostar 300-500 kr och gäller i 365 dagar från att det aktiveras vid mottagarens första besök. 

Införskaffas på plats hos Leksaksbiblioteket eller genom att maila oss på hej@leksaksbiblioteket.se. Vi kan skicka gåvokortet digitalt, eller med post mot portokostnad 10 kr.

Gåvokort.jpg
 

Naturgummi

Rengör med mild tvål och varmt vatten. Se till att inget vatten finns kvar i leksaken och att den är helt torr vid återlämning.

Lektält och tunnlar

Torka av med fuktig trasa. För kraftigare fläckar, gnugga med diskmedel och vatten. Se till att det är helt torrt vid återlämning.

naturgummi_tält.jpg