Så funkar det

Hos oss på Leksaksbiblioteket kan ni leka, pyssla, pussla och delta i events. Bibblan fungerar som en mötesplats där ni kan träffa vänner - och få nya vänner! Det finns tillgång till ett mindre kök och micro om ni vill ta en lunch/fikapaus. Kaffe och klämmis finns till självkostnadspris. Vi utvecklar verksamheten tillsammans med er och tar gärna emot tips på vad som borde köpas in, eventidéer och tankar om utveckling. Tecknar ni medlemskap är det bara att börja låna!

OBS! Under Corona-perioden har vi stängt vår lekyta, men det går fortfarande att låna och lämna! Reservera det ni vill låna på förhand genom att klicka på "vårt utbud" och logga sedan in i databasen.

 

Medlemskap

Såhär blir du medlem: ta med giltig legitimation till oss, välj medlemskapstyp, fyll i en blankett -> börja låna!

Medlemskapet gäller i föreningen Leksaksbiblioteket. Medlemskapen gäller 365 dagar och löper från det att medlemskapet tecknas. Medlemskapet är knutet till en vuxen, men gäller hela familjen. Det går också att lägga till ytterligare vuxna (max 3) som kan göra lån inom samma medlemskap. Ansvaret ligger dock alltid hos den vuxna som medlemskapet är knutet till. Kostnaden/Engagemangsinsatsen blir den samma oavsett hur många barn som finns i familjen.

Betal

Kostar 300 – 500kr (du väljer själv hur mycket du vill betala, vi lägger ingen värdering i beloppet). Beloppet betalas i samband med att medlemskapet tecknas. Betalning sker med Swish: 1236265524.

Engagemang

Medlemmen förbinder sig att engagera sig i verksamheten under medlemsåret. Exempel på engagemang som kan genomföras är; bemanning, affischering, värva nya medlemmar, hjälpa till på evenemang, bidra med kunskap eller anordna egna event. Leksaksbiblioteket kommer att göra förfrågningar via mail när behov av hjälp finns samt lägga upp här på hemsidan. Den som inte har fullföljt sitt engagemang i slutet av medlemsperioden får istället betala för sitt medlemskap.

Prova på

Osäker på om du vill signa upp dig på ett helt år? Då kan du prova på ett medlemskap i 60 dagar för 100kr.

Förskola

Kan också låna hos oss! Kontakta oss om ni är intresserade; hej@leksaksbiblioteket.se

 

Låneregler

Allmänt om lån

Vid lån ska antingen medlemskort eller legitimation uppvisas.
Låntagaren ansvarar själv för att leksakerna/artiklarna används på säkert sätt eller ett sätt som de är avsedd för att användas på. Om ej annat anges skall leksakerna endast användas och förvaras inomhus. Leksaksbiblioteket ansvarar ej för eventuella personskador.
Det går att låna 2 artiklar/barn åt gången. Har en två barn kan en således låna 4 artiklar åt gången, dock max 6 artiklar åt gången även om du har fler än tre barn.

Låneperiod

Låneperioden är 4 veckor (28 dagar) och går att förlänga en gång med ytterligare en period, om inte artiklarna är reserverade av annan medlem. Förlängning sker i utbudskatalogen under ert lån eller via mail till hej@leksaksbiblioteket.se

Låntagaren ansvarar för att återlämna de lånade artiklarna i tid.

Kalaspaket

I kalaspaketet plockar ni ihop 5 artiklar ur sortimentet som lånas i en vecka (7 dagar). Ett tips är att reservera kalasgrejor för att vara säker på att de finns tillgängliga! 👇🏽

 
 

Rengöring innan återlämning

Att våra leksaker och baby-/barnartiklar är rena är superviktigt för att fler ska vilja låna från oss. Det är också viktigt för att motverka att förkylningar och andra virus sprids. Innan återlämning ansvarar låntagaren för att den återlämnade artikeln är ordentligt rengjord och helt torr vid återlämningstillfället. Vid återlämningen kontrolleras också att artikeln är ren. Nedan följer riktlinjer för rengöring. Observera att dessa är generella. Om du känner dig osäker på hur du ska rengöra en viss artikel, prata med oss.

Pussel och spel

Torka av de olika delarna med en fuktig trasa vid behov. Se till att de är helt torra innan de läggs tillbaka i förpackning och återlämnas till oss.

Trä

Trä tål inte för mycket väta. Rengör därför med fuktig trasa och se till att de torkas väl innan de läggs tillbaka i förpackning och lämnas tillbaka till oss. Detta gäller även PlantToys-leksaker av PlanWood.

 

Textilier

Tvätta i maskin enligt tvättlappen på artikeln. Använd parfymfritt tvättmedel.

Bärselar och sjalar

Tvätta i maskin enligt tvättlappen på artikeln. Har du ett barn som gillar att gnaga på selens remmar, vänligen använd särskilda bitskydd, handdukar eller liknande. Vid tvätt, använd parfymfritt tvättmedel.

 

Plast

Plastleksaker så som Lego, Duplo och PlusPlus kan diskas med vanligt diskmedel för hand, alternativt i diskmaskin. Vid maskindisk, rekommenderas att lägga bitarna i tvättpåse.  Fordon, lekhus, figurer och annat i plast diskas för hand.

Uteleksaker

Se till att de inte är sandiga, leriga eller blöta. Om de är tydligt smutsiga, duscha av dem  och torka noga innan återlämning.

 

Naturgummi

Rengör med mild tvål och varmt vatten. Se till att inget vatten finns kvar i leksaken och att den är helt torr vid återlämning.

Lektält och tunnlar

Torka av med fuktig trasa. För kraftigare fläckar, gnugga med diskmedel och vatten. Se till att det är helt torrt vid återlämning.

 

Slottsskogsgatan 13, 414 53 Göteborg

Särskilda öppettider v 28-31 (6/7-2/8) tis, ons, tors, 10-17 ☀️

Ordinarie öppettider: Tis, ons, tors 14-17, fre 10-17 & lör 9-15

0767-090553