Media och press

Vi hade knappt kommit igång med öppettider och utbud när pressen började intressera sig för oss. Vi gick visserligen ut med ett pressmeddelande innan vår smygstart den 24e mars 2018, men förväntade oss nog inte såååå mycket respons. Efter detta har media lugnat sig lite (men ni får ju hemskt gärna höra av er nu, när vi är "etablerade" och har mycket mer att berätta än sist!). Däremot är det många studenter som kontaktar oss för att skriva om Leksaksbiblioteket/delningsekonomi i sina uppsatser. Det tycker vi är jättekul!

I alla fall, vi lever lite på svunna tider, nedan följer ett axplock av de artiklar som skrivits om oss.

Här öppnar Sveriges första leksaksbibliotek

Göteborg Direkt 16 mars 2018

Ett bibliotek – fast för leksaker. Efter lång tids planering öppnar nu Sveriges första leksaksbibliotek i Majorna. Lördagen den 24 mars är det smygstart.

Se hela artikeln här.

Låna leksaker på nytt bibliotek

Expressen/GT 20 mars 2018

Nu kan du låna leksaker till barnen - på Sveriges första leksaksbibliotek.

"Många barnfamiljer bor trångt, saknar förvaring och har inte tillgång till dyra kvalitetsleksaker – det vill vi ändra på" står det i ett pressmeddelande.

Se hela artikeln här.

Sveriges första leksaksbibliotek öppnar i Majorna

SVT 24 mars 2018

Ett bibliotek där man kan låna leksaker öppnar i Göteborg i helgen.
- Intresset är jättestort, säger initiativtagaren Anna Zajc. Idag lördag smygstartar projektet genom att en grupp föräldrar och barn träffas för att framföra sina önskemål. 

Se hela artikeln här.

 

Hållbart med lånade leksaker i Majorna

Familjebostäder 7 februari 2019

I våra hus bor stora som små. Men visste du att vi även huserar ett leksaksbibliotek? Här kan man låna en drake, gunghäst eller dockvagn och lämna tillbaka när man tröttnat. Sveriges första leksaksbibliotek finns på Slottsskogsgatan i Majorna och är ett himmelrike för nyfikna leksugna barn och föräldrar som värnar om miljön och vill konsumera mindre.

Se hela artikeln här.

Spara utrymme och pengar – låna leksakerna

Hem&Hyra 14 mars 2019

Visst är nya leksaker roligare än gamla? Men det finns väl få saker som gnager så på både miljösamvetet och plånboken som berg av leksaker som inte används. I Majorna i Göteborg har man löst problemet – med ett leksaksbibliotek.

Se hela artikeln här.

 

Slottsskogsgatan 13, 414 53 Göteborg
Öppettider: Tis, ons, tors 14-17, fre 10-17 & lör 10-15

0767-090553

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

©2020 Leksaksbiblioteket.
Med stöd från Allmänna Arvsfonden