Rengöring vid lån

  • Att våra leksaker och baby-/barnartiklar är rena är superviktigt för att fler ska vilja låna från oss. Det är också viktigt för att motverka att förkylningar och andra virus sprids.

 

  • Innan återlämning ansvarar låntagaren för att den återlämnade artikeln är ordentligt rengjord och helt torr vid återlämningstillfället.

 

  • Vid återlämningen kontrolleras också att artikeln är ren.

 

  • Nedan följer riktlinjer för rengöring. Observera att dessa är generella. Om du känner dig osäker på hur du ska rengöra en viss artikel, prata med oss.

 

 

Pussel och spel

Torka av de olika delarna med en fuktig trasa vid behov. Se till att de är helt torra innan de läggs tillbaka i förpackning och återlämnas till oss.

 

Trä

Trä tål inte för mycket väta. Rengör därför med fuktig trasa och se till att de torkas väl innan de läggs tillbaka i förpackning och lämnas tillbaka till oss. Detta gäller även PlantToys-leksaker av PlanWood.

Textilier

Tvätta i maskin enligt tvättlappen på artikeln. Använd parfymfritt tvättmedel.

 

Bärselar och sjalar

Tvätta i maskin enligt tvättlappen på artikeln. Har du ett barn som gillar att gnaga på selens remmar, vänligen använd särskilda bitskydd, handdukar eller liknande. Vid tvätt, använd parfymfritt tvättmedel.

 

Plast

Plastleksaker så som Lego, Duplo och PlusPlus kan diskas med vanligt diskmedel för hand, alternativt i diskmaskin. Vid maskindisk, rekommenderas att lägga bitarna i tvättpåse.  Fordon, lekhus, figurer och annat i plast diskas för hand.

 

Uteleksaker

Se till att den inte är sandiga, leriga eller blöta. Om de är tydligt smutsiga, duscha av dem innan återlämning.

 

Naturgummi

Rengör med mild tvål och varmt vatten. Se till att inget vatten finns kvar i leksaken och att den är helt torr vid återlämning.

 

Lektält och tunnlar

Torka av med fuktig trasa. För kraftigare fläckar, gnugga med diskmedel och vatten. Se till att det är helt torrt vid återlämning.